1 κιλό αλεύρι δυνατό (για ζύμες)
2 φακελάκια μαγιά (ξερή)
2 κουταλιές μέλι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα αλεσμένη
Λίγο φρέσκο γάλα
Σουσάμι
Σε μισό φλιτζάνι χλιαρού νερού διαλύουμε τη μαγιά. Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και στο κέντρο του κάνουμε μία γούβα με τη χούφτα μας. Στη γούβα αυτή ρίχνουμε το μέλι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη διαλυμένη μαγιά και 2 1/2 φλιτζάνια χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε τα υλικά έως ότου πάρουμε μια μαλακή ζύμη η οποία όμως δεν κολλάει στα δάχτυλά μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε είτε αλεύρι είτε νερό ούτως ώστε να πάρουμε τη ζύμη που περιγράψαμε προηγουμένως. Σκεπάζουμε με μια κουβέρτα τη λεκάνη μας και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Όταν φουσκώσει ξαναζυμώνουμε για πέντε λεπτά τη ζύμη και προσθέτουμε σε αυτήν την καρυδόψιχα συνεχίζοντας το ζύμωμα έως ότου ανακατευτεί καλά το ζυμάρι με τα καρύδια. Πλάθουμε τη ζύμη μας σε δύο ισομεγέθεις φρατζόλες. Βάζουμε τις φρατζόλες σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί και τις αφήνουμε να φουσκώσουν μέσα στον φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 50 βαθμούς. Όταν φουσκώσουν τις χαράζουμε, τις αλείφουμε με λίγο γάλα και τις πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι. Ψήνουμε το ψωμί με καρύδια στους 200 βαθμούς έως ότου φουσκώσει και ροδοψηθεί.
Αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τον τρόπο που ζυμώνουμε τις ζύμες κάνοντας κλικ εδώ.