Στο πάνω μέρος της πίσω μεριάς του ξύλου, καρφώνουμε τα δύο πιαστράκια από τα οποία θα κρεμάμε στον τοίχο την κλειδοθήκη μας. Στη συνέχεια γυρνάμε το ξύλο από την άλλη μεριά και στο κάτω μέρος του καρφώνουμε τα πιαστράκια από τα οποία θα κρέμονται τα κλειδιά προσέχοντας να τα τοποθετήσουμε σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Με το χρώμα που έχουμε επιλέξει βάφουμε το ξύλο καθώς και τα πιαστράκια. Σε περίπτωση που θέλουμε τα πιαστράκια να διατηρήσουν το αρχικό τους χρώμα τα καρφώνουμε αφού έχουμε βάψει το ξύλο. Κατόπιν με τις μπογιές σχεδιάζουμε πάνω από κάθε πιαστράκι ένα σχεδιάκι σχετικό με τα κλειδιά που θα κρεμάσουμε από κάτω (π.χ. για τα κλειδιά του αυτοκινήτου ένα αυτοκινητάκι ή για του σπιτιού ένα σπιτάκι κτλ) ή γράφουμε το όνομα του κατόχου των κλειδιών που θα κρεμάμε από κάτω. Τέλος με το άχρωμο βερνίκι περνάμε όλη την κλειδοθήκη ένα ή δύο χέρια ώστε να διατηρηθούν τα χρώματα ζωντανά με το πέρασμα του χρόνου αλλά και να καθαρίζετε η κλειδοθήκη μας εύκολα από τη σκόνη. Αν θέλουμε περισσότερα πιαστράκια αυξάνουμε ανάλογα το μήκος ή το ύψος του ξύλου.
Β
Παραλλαγή πρώτη:
Χρειαζόμαστε και πηλό.
Αντί να ζωγραφίσουμε πάνω από κάθε πιαστράκι, πλάθουμε με τον πηλό ή κόβουμε με κουπ πατ φιγούρες τις οποίες αφού ψήσουμε στο φούρνο (ή τις αφήσουμε να ξεραθούν για μέρες στον ήλιο) τις βάφουμε και τις κολλάμε πάνω στο ξύλο με βενζινόκολλα.
Β
Παραλλαγή δεύτερη:
Θα χρειαστούμε μικρά λεπτά λουλούδια του αγρού.
Μαζεύουμε τα λουλουδάκια και τα στρώνουμε προσεκτικά να μην τσακίσουν τα άνθη τους μέσα στις σελίδες ενός χοντρού βιβλίου. Κλείνουμε το βιβλίο και βάζουμε από πάνω του ένα βάρος. Σε λίγες μέρες θα έχουν ξεραθεί. Τότε τα παίρνουμε και τα κολλάμε με λίγη κόλλα στα κοτσάνια τους πάνω από τα πιαστράκια. Τέλος περνάμε προσεκτικά με διαφανές βερνίκι 3 χέρια τουλάχιστον. Καλό θα ήταν να έχουμε βάψει το ξύλο μας με ανοιχτόχρωμη μπογιά έτσι ώστε να φαίνονται τα λουλουδάκια.
|