4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκαλο
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
150γρ. τυρί (κεφαλογραβιέρα, σαγανάκι κ.α.)
1 αυγό
Λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο ή μαργαρίνη
Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις μπριζόλες μας να πάρουν χρώμα καστανό προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε το αυγό με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα κόβουμε έτσι ώστε κάθε μπριζόλα να τυλίγεται σε ένα κομμάτι σφολιάτας. Τη σφολιάτα που θα μας περισσέψει την φυλάμε. Στρώνουμε κάθε μπριζόλα σε ένα κομμάτι σφολιάτας πασπαλίζουμε με τυρί, τυλίγουμε την μπριζόλα στη σφολιάτα και με ένα πινέλο υγραίνουμε με το αυγό τις άκρες ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους και να κλειστεί η μπριζόλα καλά μέσα στη σφολιάτα. Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και βάζουμε πάνω του τα δωράκια μπριζολάκια. Με την σφολιάτα που μας έχει περισσέψει φτιάχνουμε φιόγκους και κορδέλες για το κάθε δωράκι μας. Προσεκτικά με το πινέλο αλείφουμε την κορδέλα και το φιογκάκι στην κάτω πλευρά του και το κολλάμε στο πακέτο του δώρου μας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν τα δωράκια μας! Θα εντυπωσιαστούν μικροί και μεγάλοι.