1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 πακέτα μαργαρίνη (500 γρ.)
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
2 βανίλιες
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη
Χτυπάμε καλά στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσει και να αφρατέψει. Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το αλάτι. Στο μείγμα με τη ζάχαρη προσθέτουμε χτυπώντας σε δυνατή ταχύτητα έναν έναν τους κρόκους και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο 1 και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Όταν αρχίσει το μείγμα μας να σφίγγει πολύ σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε με το χέρι σταματώντας να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μια αφράτη ζύμη που δεν κολλάει πολύ στα χέρια μας.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας στο χέρι ή ανοίγουμε πολύ χοντρό φύλλο 1 – 1 1/2 εκατοστό πάχος και κόβουμε με κουπ πατ. Ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί για μισή ώρα περίπου στους 175 βαθμούς. Μόλις τους βγάζουμε από το φούρνο τους ραντίζουμε καλά με ανθόνερο και τους βουτάμε στην άχνη ζάχαρη. Σερβίρουμε σε πιατέλα.