1 μικρό σέλερι
2-3 καρότα
1 μικρή πιπεριά πράσινη
10 μικρά ντοματίνια
5 κίτρινα ντοματίνια
10 ελιές μαύρες
5 ελιές γεμιστές με πιπεριά
1 ραπανάκι
2-3 μανιτάρια φρέσκα brown
1 κομμάτι από αγγούρι (μην το ξεφλουδίσετε)
Ελαιόλαδο
Μηλόξυδο (προαιρετικά)
Αλάτι, ρίγανη
1 ποτήρι με παγωμένο νερό και παγάκια
Πλένουμε όλα τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Χαράζουμε στο κάτω μέρος από το ραπανάκι, βαθιά, έναν ρόμβο και το αφήνουμε μέσα στο ποτήρι με τα παγάκια και το παγωμένο νερό. Κόβουμε τα κοτσάνια του σέλερι σε μπαστουνάκια. Σε μια μεγάλη ίσια πιατέλα τοποθετούμε τα κομμάτια από το σέλερι ώστε να έχουν το σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου φροντίζοντας ώστε να υπάρχει χώρος για το “αστέρι” της κορυφής. Κόβουμε τα καρότα λεπτά στα 4 ή στα 8 (ανάλογα με το πόσο παχύ είναι το καρότο μας). Τα βάζουμε ζιγκ ζαγκ σαν γιρλάντα πάνω στο σέλερι. Κόβουμε την πράσινη πιπεριά σε λεπτά μακρόστενα σχήματα και τα στολίζουμε ζιγκ ζαγκ σαν γιρλάντες ανάμεσα σε αυτές του καρότου. Κόβουμε τα κόκκινα και κίτρινα ντοματίνια κατά πλάτος και τα στολίζουμε σαν μπάλες. Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες και κάθε φέτα στα 4 και στολίζουμε και με αυτά. Κόβουμε τις γεμιστές ελιές οριζόντια σε φετούλες και τις στολίζουμε και αυτές. Προσθέτουμε και τις ολόκληρες ελιές. Κόβουμε και τα μανιτάρια μας σε τέταρτα και τα στολίζουμε και αυτά στη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου μας. Δεν μας μένει παρά το αστέρι. Το βγάζουμε από το παγωμένο νερό και το βάζουμε στην κορυφή του δέντρου. Λίγο πριν σερβίρουμε ραντίζουμε τη σαλάτα μας με ελαιόλαδο και μηλόξυδο και την πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη. Ένα εντελώς υγιεινό, διαιτητικό, χορτοφαγικό και απίστευτα οικονομικό πιάτο στολίζει το γιορτινό μας τραπέζι!