2 κούπες ρύζι
1 σακουλάκι ανάμεικτα λαχανικά
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
2 κρεμμύδια ξερά
2 κύβους λαχανικών (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Σε μια γαλατιέρα βράζουμε 4 κούπες νερό. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε μέτρια τετράγωνα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές μας σε τετραγωνάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και μέσα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε αλάτι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και το ρύζι. Προσθέτουμε τους κύβους, τα ανάμεικτα λαχανικά, τις πιπεριές, λίγο πιπέρι και το βραστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει βράση το φαγητό μας. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε για δεκαπέντε λεπτά. Ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε πάνω στο μάτι για δέκα λεπτά ακόμη. Το ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά είναι έτοιμο!