1 μεγάλο κομμάτι (ή ακόμη και ένα ολόκληρο μικρό) κατσικάκι
Πατάτες (ανάλογα με το ταψί μας)
Λεμόνια
Τριμμένη φρυγανιά
Λάδι αλάτι πιπέρι
Παίρνουμε το κρέας και το πλένουμε πάρα πολύ καλά γιατί συνήθως έχει πάνω του τρίχες. Αν δεν το έχει κάνει ο χασάπης μας, αφαιρούμε και τα σημεία του δέρματος που έχουν τη σφραγίδα. Αν το κατσικάκι μας είναι ολόκληρο αφαιρούμε το κεφάλι και τη συκωταριά. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλα σχετικά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Τις αλατίζουμε, τις πιπερώνουμε, τις λαδώνουμε και τις λεμονίζουμε εκεί μέσα ανακατεύοντας διαρκώς έτσι ώστε να πάει παντού το λαδολέμονο. Βάζουμε το κατσικάκι στο ταψί από την πλευρά που δεν θέλουμε να εμφανιστεί στην πιατέλα μας και το λαδώνουμε με το χέρι μας. Το λεμονίζουμε και μετά το αλατοπιπερώνουμε καλά μέσα έξω. Ρίχνουμε τις πατάτες γύρω από το κρέας μας και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς. Όταν το κρέας μας ψηθεί από τη μία πλευρά, το γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη πλευρά. Όταν μισοψηθεί από εκεί, πασπαλίζουμε όλη την επιφάνειά του με τριμμένη φρυγανιά. Όταν ροδίσει λίγο η φρυγανιά, την περιχύνουμε με ζουμί από το ψητό μας και αφήνουμε να ψηθεί εντελώς.