Υλικά:
1 λεμόνι (την φλούδα του)
100γρ. νερό
50γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Πλένουμε σχολαστικά το λεμόνι και αφαιρούμε την φλούδα του ώστε να πάρουμε λεπτές και μακριές λωρίδες από αυτήν. Σε μια γαλατιέρα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε κατόπιν το ξύσμα του λεμονιού αφήνοντάς το να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν οι λωρίδες μαλακές και το ζουμάκι να γίνει σιρόπι. Αφαιρούμε τις λωρίδες από το σιρόπι και σιροπιάζουμε το γλυκό μας. Διακοσμούμε το γλυκό με τις λωρίδες του λεμονιού και το παρουσιάζουμε μυρωδάτο.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.