Φτιάχνω μόνος μου Μπουκέτο Μυρωδικών ή Λαχανικών (Τεχνική μαγειρικής) Μια τεχνική μαγειρικής που θα σας μάθει πως να ετοιμάζετε μόνοι σας μπουκέτα νοστιμιάς που…
Πως καθαρίζουμε τα σπαράγγια (Τεχνικές μαγειρικής) Μια πολύ χρήσιμη τεχνική μαγειρικής, σχετική με την ετοιμασία των σπαραγγιών για τα φαγητά μας.
Πως τηγανίζουμε το μπέικον (Τεχνικές μαγειρικής) Για να έχετε τέλειο τηγανητό μπέικον, δεν θέλει κόπο... θέλει τρόπο! Δείτε την τεχνική και…
Πως ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα (Τεχνικές μαγειρικής) Για να ξεφλουδίσετε τα ροδάκινα, είτε για να τα φάτε είτε για να τα χρησιμοποιήσετε…
Πως δένουμε τις σάλτσες με κορν φλάουρ (Τεχνικές μαγειρικής) Όπως κάθε τι στη μαγειρική, έτσι και το δέσιμο μιας σάλτσας με κορν φλάουρ θέλει…
Πως ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο (Τεχνικές μαγειρικής) Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον ξεπλένουμε καλά κάτω απ’ την βρύση που τρέχει…
Τεχνική για κρέπες (Τεχνικές μαγειρικής) Ακολουθώντας τις οδηγίες της τεχνικής αυτής, θα μπορέσετε να φτιάξετε στην κουζίνα σας σπιτικές κρέπες…
Τεχνική για σαντιγί με κρέμα γάλακτος (Τεχνικές μαγειρικής) Χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος που έχει μείνει πολλές ώρες στο ψυγείο, κατά προτίμηση με όλα τα…
Τεχνική πως να φτιάχνω Σνίτσελ (Τεχνικές μαγειρικής) Καταρχήν ζητάμε από το χασάπη να μας περάσει τα σνίτσελ από την ειδική μηχανή. Σε…
Πως καθαρίζουμε αγκινάρες (Τεχνικές μαγειρικής) Βάζουμε γάντια της κουζίνας ή μιας χρήσης στα χέρια μας και καθαρίζουμε τις αγκινάρες βγάζοντας…
Τεχνική για ζύμες (Τεχνικές μαγειρικής) Αφού έχουμε βάλει σε μία λεκάνη το αλεύρι μας μαζί με το αλάτι, στις ποσότητες…
Πως ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες (Τεχνικές μαγειρικής) Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τις ντομάτες μας τις ξύνουμε με ένα μαχαίρι, με λάμα χωρίς…
Αυγά Ποσέ (Poached) Υλικά: Αυγά Αλάτι Πιπέρι Ξύδι Βιτάμ ή βούτυρο (προαιρετικά) Εκτέλεση: Σε μια μικρή κατσαρολίτσα (γαλατιέρα)…
Πως ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες (Τεχνικές μαγειρικής) Συνήθως, πριν χρησιμοποιήσουμε τις μελιτζάνες για την παρασκευή ενός φαγητού, χρειάζεται να τις ξεπισκρίσουμε. Δείτε…
Πως ξεφλουδίζουμε γερμάδες Όπως όλα, έτσι και το ξεφλούδισμα των γερμάδων (γιαρμάδων) θέλει τον τρόπο του!
Αρνί και κατσίκι στη σούβλα – Κοκορέτσι – Συμβουλές, οδηγίες και μυστικά για σωστό και εύκολο ψήσιμο – Σουβλίζοντας αρνί και κοκορέτσι Αρνί, κατσίκι ή κοκορέτσι; Όποιο και αν διαλέξετε για σούβλα, εδώ θα βρείτε όλα τα…
Πώς καθαρίζουμε τα έντερα (Τεχνικές μαγειρικής) Το καθάρισμα των αντεριών, είναι μία από τις αναγκαίες αγγαρείες των προετοιμασιών του Πάσχα. Μόλις…
Πατάτες τηγανητές Αν κι εξαιρετικά απλό πιάτο, ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Κυρίες και κύριοι... πατάτες τηγανητές!
Πως καθαρίζουμε (ξεκουκουτσιάζουμε) βύσσινα ή κεράσια Έτσι ξεκουκουτσιάζω βύσσινα ή κεράσια χωρίς καθόλου κόπο!
Πως ψήνουμε και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης Έχουν χίλιες δυό χρήσεις και φυσικά υπέροχη γεύση! Καλή σας όρεξη!
Κοκορέτσι στη σούβλα – τα πάντα για το κοκορέτσι στη σούβλα (Τεχνικές μαγειρικής) Μάθετε τα πάντα για το κοκορέτσι στη σούβλα, από αυτή την συνταγή-τεχνική μαγειρικής, και θα…
Βανίλια (τι είναι και πως την χρησιμοποιούμε) Βανίλια! Μπερδευτήκατε με τις βανίλιες; Εδώ είμαστε εμείς! :)
Πως τυλίγουμε το ρολό κιμά, από τον Γέροντα Παρθένιο Πως τυλίγουμε το ρολό κιμά, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου…
Πως σφραγίζουμε το πρόσφορο, από τον Γέροντα Παρθένιο Πως σφραγίζουμε το πρόσφορο, μας δείχνει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου…
Πως καθαρίζουμε ψάρια, από τον Γέροντα Παρθένιο Πως καθαρίζουμε ψάρια, μας δείχνει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου…
Σαλιγκάρια για την κουζίνα, από τον Γέροντα Παρθένιο Σαλιγκάρια για την κουζίνα, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου…
Αυγολέμονο (Τεχνικές μαγειρικής) Τα αυγά που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Η ποσότητα των τριών…
Πως βράζουμε αυγά για να ξεφλουδίζονται εύκολα Δείτε την τεχνική που θα σας επιτρέψει να ξεφλουδίζετε εύκολα τα αυγά. Έτσι θα είναι…
Πως δένουμε με κορν φλάουρ μια σάλτσα ή το φαγητό μας Για να δέσουμε μια σάλτσα ή ένα φαγητό με επιτυχία χρειάζεται κορν φλάουρ και λίγη…
Σουβλίζοντας για λίγους ή με λίγα (Τεχνικές μαγειρικής) Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι ή μπορεί τα άτομα με τα οποία θα μοιραστείτε το…
Μπεν μαρί (bain-marie) Πώς λιώνουμε σοκολάτα σε μπεν μαρί; Το μπεν μαρί (bain-marie) το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να…
Προετοιμασία για το χειμώνα Η προετοιμασία για το χειμώνα άρχισε… Σάλτσα δεν κάνω να σας πω την αλήθεια… αλλά…
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Τεχνικές μαγειρικής) Ένα χρήσιμο κολπάκι που μετατρέπει το κοινό αλεύρι σε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έτσι…