100γρ. γιαούρτι
100ml γάλα + λίγο ακόμη
180γρ. αλεύρι για ζύμωμα + λίγο ακόμη
180γρ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει Γιώτης
80γρ. βούτυρο
2 κουταλάκια γλυκάνισο
1 1/2 κουταλάκι χοντροτριμμένο πιπέρι
2 αποξηραμένες καυτερές πιπερίτσες
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το γάλα. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα αλεύρια, το γλυκάνισο, το αλάτι, το πιπέρι και ψιλοκομμένες τις πιπερίτσες. Προσθέτουμε και το βούτυρο και το κάνουμε ψιχουλιαστό με τα δάχτυλά μας. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο μείγμα μας και μέσα ρίχνουμε το μείγμα του γιαουρτιού. Ανακατεύουμε λίγο με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια μαλακή και σχεδόν κολλώδη ζύμη. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και ζυμώνουμε το μείγμα μας για λίγο μέχρι να μην κάνει ρωγμές. Ανοίγουμε τη ζύμη μας έτσι ώστε να έχει ύψος περίπου δύο εκατοστών και κόβουμε με κουπ πατ που έχουμε πριν βουτήξει σε αλεύρι (για να μην κολλάει). Μαζεύουμε τη ζύμη που έχει περισσέψει και την πλάθουμε εκ νέου και ξανακόβουμε. Αραδιάζουμε τις πιπεράτες μπουκίτσες μας σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με γάλα. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.