1 μεγάλη κούπα νερό (350γρ.)
2 μεγάλες κούπες αλεύρι Τ55
1 1/2 μεγάλη κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 πακετάκι μαγιά
Λίγο αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:
350γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο μπωλ με ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1 μεγάλο μπωλ με ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Μπόλικο κύμινο
Ελαιόλαδο
Κρόκο αυγού για άλειμμα.
Σε λίγο χλιαρό νερό διαλύουμε τη μαγιά. Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το αλάτι. Στη συνέχεια κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε τη μαγιά. Ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο. Βάζουμε και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε συνέχεια να πάρει χρώμα. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά την γέμιση, έτσι ώστε να μην ξεραθεί όταν ξαναψηθεί στον φούρνο. Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει εντελώς.
Όταν η ζύμη μας φουσκώσει την μοιράζουμε σε ισομεγέθη μπαλάκια. Γεμίζουμε καθένα από αυτά με κιμά, τα κλείνουμε πάρα πολύ καλά και τα πλάθουμε πάλι να γίνουν ολοστρόγγυλα. Τα αραδιάζουμε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, και τα αφήνουμε να φουσκώσουν λίγο. Τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για σαρανταπέντε λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Τα απολαμβάνουμε στο σπίτι, στο τραπέζι, στη δουλειά, στο πικ νικ ή στο πάρτυ ή το μπουφέ.