Υλικά:
1+ κιλό αλεύρι
1 κουτάκι Sprite (330 ml)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
Χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, την σπράιτ και τη μισή ποσότητα αλευριού και τα ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και μετράμε στο κουτάκι της sprite το χλιαρό νερό (τόση ποσότητα νερού χρειαζόμαστε – 330ml). Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη τη λεκάνη με τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει καλά. Η ζύμη μας είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσουμε για πίτσες και πιτσάκια!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.