1 φάριν απ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 κιλό)
420γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1/2 κούπα βούτυρο (125γρ.)
Λίγο αλάτι
Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι το αλάτι και το βούτυρο μέχρι η ζύμη μας να γίνει τρίμματα. Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη και μαλακή ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο και στην συνέχεια την ανοίγουμε σε φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε με μαχαίρι ή ποτήρι τετράγωνα ή στρογγυλά φύλλα ζύμης και γεμίζουμε με την γέμιση που επιθυμούμε. (τυρί, αλλαντικά, σπανάκι, μυρωδικά, μαρμελάδες, φρούτα, κρέμες κτλ).