Υλικά:
3 1/2 κούπες σκληρό αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
200 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο αυγό
1/4 της κούπας νερό (περίπου)
1 κουταλιά ξύδι
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το βούτυρο μαλακό και το τρίβουμε ανάμεσα στα δάκτυλά μας. Σ’ ένα μπωλάκι χτυπάμε το αυγό με το νερό και το ξύδι. Ζυμώνουμε τη ζύμη και προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι αν χρειάζεται ώστε να πλάθεται πιο εύκολα. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.