600γρ. αλεύρι
350γρ. νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
Λίγο αλεύρι και λίγο ελαιόλαδο ακόμη.
Σε ένα μπωλάκι διαλύουμε τη ζάχαρη μέσα στο νερό και μέσα προσθέτουμε την μαγιά να διαλυθεί και να σταθεί για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια σε ένα ευρύχωρο μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπωλ. Λαδώνουμε ελαφρά το μπωλ (αν είναι αρκετά μεγάλο) ή ένα μεγαλύτερο και μέσα του βάζουμε τη ζύμη για πεϊνιρλί για να φουσκώσει. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό και απάνεμο μέρος να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας μας με αλεύρι και πάνω του ακουμπάμε τη ζύμη μας. Την χωρίζουμε σε ίσα κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμούμε να έχουν τα πεϊνιρλί μας) και τα ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα.
Γεμίζουμε με υλικά που θέλουμε (βούτυρο, τυριά, μπέικον, παστουρμά, πιπεριά, κιμά, αυγό κτλ) τοποθετώντας έτσι ώστε να ακολουθούν το οβάλ σχήμα της ζύμης μας. Σκεπάζουμε δεξιά και αριστερά τα υλικά μας αφήνοντας κενό στην μέση και κλείνουμε προσεκτικά και τις δύο άκρες βρέχοντας απαλά τα δάχτυλά μας με νερό ώστε να κολλήσει η ζύμη μας και να μην ξεκολλάει. Ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και όταν τα πεϊνιρλί μας είναι έτοιμα απλώνουμε πάνω τους λιωμένο βούτυρο και σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!