3 φλυτζάνια αλεύρι
1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
1 φλυτζάνι άσπρο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μία πρέζα αλάτι
Μία πρέζα ζάχαρη
Η παρακάτω παρασκευή ζύμης είναι εύκολη, νόστιμη, με απλά υλικά, ταχείας χρησιμοποίησης για κάθε αλμυρό ή γλυκό που θέλετε γρήγορα να φτάσει στο πιάτο σας.
Σ’ ένα μπωλ ρίχνουμε ένα φλυτζάνι καλαμποκέλαιο ύστερα ρίχνουμε ένα φλυτζάνι άσπρο κρασί, μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα ζάχαρη. Στο υγρό αυτό ρίχνουμε περίπου 3 φλυτζάνια αλεύρι και 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ. Ρίχνοντας το αλεύρι ένα ένα φλυτζάνι, ζυμώνουμε το μίγμα. Μόλις δούμε ότι ξεκολλάει από το μπωλ και από τα χέρια μας το ζυμάρι αφράτο – αφράτο όπως είναι, είναι έτοιμο.
Το απλώνουμε με το χέρι στο ταψί, εσείς θα δείτε σε ποιο μέγεθος το θέλετε. Αρκετά ψιλό ν’ απλωθεί καλά. Τώρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τυρόπιτα ρίχνοντας το μίγμα των τυριών που επιθυμείτε αφού το έχετε φτιάξει με 1-2 αυγουλάκια μέσα. Το ρίχνετε πάνω στη ζύμη και στο φούρνο 200 βαθμούς πάνω κάτω.
Εάν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε μανιταρόπιτα σε ρολό. Με λαχανικά πίτα. Εάν θέλουμε πίτσα το ψήνουμε πρώτα μόνο του στο φούρνο και μετά βάζουμε τα υλικά. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε επίσης σαν βάση για γλυκό. π.χ. μαρμελάδα ή ψημένα μήλα (φρούτα).
Είναι η ζύμη που χρησιμοποιείται όπως επιθυμεί η κάθε νοικοκυρά!!! Επίσης γίνεται για την παρασκευή υπέροχων κουλουριών για δίαιτα γιατί δεν έχει τίποτε επιβαρυντικό. Εάν ξύσετε καρότο και το ζυμώσετε μαζί θα γίνουν κουλουράκια καρότου. Ό,τι θέλετε φτιάχνετε. Φαντασία και καλή επιτυχία!!!
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε το Νυχτολούλουδο, το οποίο και ευχαριστούμε πολύ!