3 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλεύρι ακόμη για το άνοιγμα της ζύμης
1/4 κούπας λευκό κρασί
2 κουταλάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κούπα χλιαρό νερό
Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το νερό το κρασί και το ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε το μπωλ και αφήνουμε το ζυμάρι για τη βάση της πίτσας να φουσκώσει για μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι την επιφάνεια εργασίας μας και μοιράζουμε την ζύμη της πίτσας στα δύο. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με τη βοήθεια πλάστη προς όλες τις κατευθύνσεις. Τοποθετούμε τις ζύμες της πίτσας σε δύο ταψιά τις γαρνίρουμε με υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε για περίπου είκοσι λεπτά στους 175 βαθμούς.