1/2 κιλό αλεύρι σκληρό
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλάκι αλάτι
Αλεύρι νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια γουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το ξύδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε περίπου ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε καλά το μίγμα μας έτσι ώστε να πάρουμε όλο το αλεύρι απ’ τα πλαϊνά της λεκάνης και αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Πρέπει το ζυμάρι μας να ξεκολλάει από τα χέρια μας και όταν γίνει αυτό προσθέτουμε μία-μία τις κουταλιές του λαδιού. Ζυμώνουμε κι άλλο καλά, συγκεντρώνουμε το ζυμάρι μας σε μπάλα σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα τη λεκάνη κι αφήνουμε τη ζύμη για χωριάτικο φύλλο να ξεκουραστεί για 20 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη μας σε ίσα κομμάτια όσα φύλλα θέλουμε να ανοίξουμε. Στο τραπέζι μας απλώνουμε αλεύρι κι εκεί ανοίγουμε ένα-ένα τα μπαλάκια κάνοντάς τα φύλλο με την βοήθεια του πλάστη ή της βέργας μας.