1 πακέτο ζυμαρικά farfale (φιογκάκια)
2 κονσέρβες τόνου
4 – 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 ντομάτες κομμένες σε κύβους
Μαϊντανό, βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε λίγο μαϊντανό και λίγο βασιλικό. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε σε αυτό και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε ντομάτα, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, τις κονσέρβες του τόνου στραγγισμένες καλά από το ζουμί τους, τον βασιλικό και τα αφήνουμε να βράσουν. Καθώς αυτά βράζουν ετοιμάζουμε τις φαρφάλες μας βράζοντάς τες ώστε να γίνουν αλντέντε, και κατόπιν στραγγίζοντάς τες. Σερβίρουμε σε πιάτα τα ζυμαρικά μας στολίζοντάς τα με τη σάλτσα τόνου.