500γρ. ζυμαρικά βίδες
1 μελιτζάνα μέτρια κομμένη σε μικρές πολύ λεπτές φέτες
1 κολοκύθι κομμένο όπως η μελιτζάνα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 φέτες μπέικον επίσης ψιλικομμένο
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά ξύδι
1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κύβους
2 κουταλιές φρέσκια κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
Σε ρηχιά κατσαρόλα λιώνουμε λίγο βιτάμ, τσιγαρίζουμε το μπέικον και το κρεμμύδι, ρίχνουμε τη ζάχαρη και μόλις τσιτσιρίσει, το ξύδι. Βάζουμε και τα λαχανικά, προσθέτουμε μια κουτάλα καυτό νερό από την κατσαρόλα που βράζουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε λίγο νερό κάθε φορά που πάει να στύψει. Στη μισή ώρα αφήνουμε να μισοστύψει η σάλτσα και προσθέτουμε τη ντομάτα και την κρέμα γάλακτος (εναλλακτικά αντί για κρέμα γάλακτος δοκιμάστε δυο κουταλιές σούπας ιταλικό τυρί γκοργκοντζόλα). Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε μέσα στη σάλτσα.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Σοφία Πανδη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!