500γρ. μικρά πένες ή φαρφάλες κτλ
500γρ. γαρίδες καθαρισμένες
1 κρέμα γάλακτος
350γρ. μπέιμπι σπανάκι
3 πράσα ψιλοκομμένα
1 λεμόνι (ξύσμα)
3-4 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μας και τα σουρώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μέσα του τσιγαρίζουμε τα πράσα να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και το μισό ξύσμα του λεμονιού και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμες οι γαρίδες.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα ζυμαρικά και την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το μείγμα με τις γαρίδες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας τα πιάτα με το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Καλή απόλαυση!