Υλικά:
2 3/4 φλυτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη μέσα στο νερό. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση του. Ρίχνουμε μέσα στη λακουβίτσα το μείγμα της μαγιάς και προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά και σκεπάζουμε το μπωλ με τη ζύμη μας με διαφανή μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσει για μία τουλάχιστον ώρα. Στη συνέχεια σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε τη ζύμη για πίτσα και την αφήνουμε πάλι να φουσκώσει πριν βάλουμε πάνω της υλικά.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.