Υλικά:
1 μπουκάλι σαμιώτικο γλυκό κρασί (750 ml)
3 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
3 ξύλα κανέλας
5 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια)
Ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και τα βράζουμε για πέντε λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη σε ποσότητα ανάλογη με το πόσο γλυκό θέλουμε να γίνει το ποντς (ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε). Αφήνουμε να βράσουν για άλλα δέκα λεπτά και αφού κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τα μπαχαρικά, σουρώνουμε το ποντς και το σερβίρουμε έτσι όπως είναι ζεστό.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.