Υλικά:
350ml γλυκό κρασί
1 1/2 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
2 ξύλα κανέλας
4 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
Ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το κρασί, την κανέλα και τα μοσχοκάρφια για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά ζάχαρη τόση ώστε να μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί εντελώς πριν προσθέσουμε κι άλλη. Αφήνουμε το ζεστό κρασί να βράσει για δέκα ακόμη λεπτά και στη συνέχεια βγάζουμε τα ξύλα κανέλας και τα μοσχοκάρφια, σουρώνουμε το ποτό μας και το σερβίρουμε ζεστό.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.