1 λίτρο γάλα φρέσκο
150ml κρέμα γάλακτος
150γρ. μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο
90γρ. σοκολάτα γάλακτος
3 κουταλιές σκόνη κακάο
3 κουταλιές καστανή ζάχαρη
Υλικά για τη διακόσμηση:
Σαντιγί
Τρούφα σοκολάτα
Βάζουμε το γάλα μας σε μια κατσαρόλα ανάβοντας το μάτι της κουζίνας μας σε σχετικά χαμηλή σκάλα. Μέσα στο γάλα ρίχνουμε το κακάο κοσκινισμένο, τις δύο σοκολάτες, την κρέμα γάλακτος, και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς οι σοκολάτες μας. Συνεχίζουμε το βράσιμο για ένα τέταρτο της ώρας προσέχοντας να μην κοχλάζει (ρυθμίζουμε ανάλογα το μάτι) το ρόφημα της ζεστής σοκολάτας μας. Σερβίρουμε σε όμορφες κούπες. Από πάνω σχηματίζουμε με κορνέ μια πλούσια ροζέτα με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με την τρούφα σοκολάτα.