700ml γάλα φρέσκο
100ml κρέμα γάλακτος
100γρ. μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο
60γρ. σοκολάτα γάλακτος
2 κουταλιές σκόνη κακάο
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Κοσκινίζουμε το κακάο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μαζί του και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το κατσαρολάκι μας σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Στη συνέχεια προσέχουμε να μην φτάσει το ρόφημά μας σε βρασμό και το αφήνουμε να ζεσταθεί για 15 λεπτά ανακατεύοντας που και που και χαμηλώνοντας την φωτιά όποτε χρειάζεται. Σερβίρουμε σε κούπες και απολαμβάνουμε σοκολάτα και πορτοκάλι σε ένα ρόφημα.