1 μπαγκέτα
1 κεφάλι σκόρδο
6 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξερή ρίγανη ή δυόσμο ή διάφορα μυρωδικά (προαιρετικά)
Παρμεζάνα τριμμένη ή σκληρά τυριά
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς. Κόβουμε το κεφάλι του σκόρδου στο πάνω μέρος του. Σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου βάζουμε το σκόρδο και το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Τυλίγουμε κλείνοντας το καλά και ψήνουμε για μισή περίπου ώρα στο φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αδειάζουμε το εσωτερικό των σκελίδων σε ένα μπωλάκι. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο που έχει το αλουμινόχαρτο και τα μυρωδικά μας και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τη μπαγκέτα κατά πλάτος (σε φέτες) και αλείφουμε από την μία της πλευρά με το μείγμα του σκόρδου. Αραδιάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για πέντε με επτά λεπτά στον φούρνο. Βγάζουμε το ταψί και πασπαλίζουμε το σκορδόψωμο με το τριμμένο τυρί. Ξαναβάζουμε το ταψί με το σκορδόψωμο στο φούρνο και το ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Κόβουμε κατόπιν με τα χέρια μας σε μπουκίτσες και απολαμβάνουμε!