1/2 κιλό λαζάνια φωλιές
2 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά
6 φέτες μορταδέλα ψιλοκομμένες
6 φέτες πάριζα ψιλοκομμένες
4 αυγά
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα βούτυρο
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
Ελαιόλαδο
Βράστε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι. Στραγγίστε τα και στρώστε τα μισά σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος, αφού πρώτα το αλείψετε καλά με μερικές κουταλιές από το βούτυρο λιωμένο, και πασπαλίστε τα με λίγη φρυγανιά τριμμένη. Καλύψτε την επιφάνεια με το μισό τυρί και όλα τα ψιλοκομμένα αλλαντικά. Καλύψτε με τα υπόλοιπα βρασμένα λαζάνια. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και περιχύστε με το μίγμα το φαγητό. Τοποθετήστε εδώ και εκεί στην επιφάνεια το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρά κομματάκια. Ψήστε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Είναι προτιμότερο να το σερβίρετε αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο. Καλή επιτυχία.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Έφη Θυμιάκη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!