6 χοντρόφλουδα πορτοκάλια
5 κούπες ζάχαρη
Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια. Κόβουμε τη φλούδα τους σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε το εσωτερικό των πορτοκαλιών αλλά μόνο το φλοιό τους. Βάζουμε τις λωρίδες από τις φλούδες των πορτοκαλιών σε ένα κατσαρόλι με κρύο νερό που να τις σκεπάζει και το βράζουμε. Χύνουμε το νερό και βάζουμε καινούργιο και ξαναβράζουμε. Αυτό το επαναλαμβάνουμε μέχρι οι λωρίδες του πορτοκαλιού να ξεπικρίσουν αρκετά ή εντελώς, ανάλογα με το γούστο μας. Όταν αυτό γίνει βγάζουμε τις φλούδες του πορτοκαλιού από το κατσαρόλι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Βάζουμε στο κατσαρόλι 1 1/2 κούπα νερό και τις 4 1/2 κούπες από τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και προσθέτουμε τις λωρίδες του φλοιού πορτοκαλιού. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά ανακινώντας συχνά πυκνά το κατσαρόλι με κυκλικές κινήσεις. Όταν οι λωρίδες καραμελώσουν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις κυλάμε μία μία μέσα στην υπόλοιπη ζάχαρη. Το γλυκό μας είναι έτοιμο! Απίστευτα γευστικό αλλά και ελαφρύ!