3 πορτοκάλια
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη (1+1)
1 σοκολάτα (100γρ.)
Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια. Κόβουμε το πάνω και το κάτω μέρος τους και κάνουμε 4 χαρακιές στη φλούδα τους. Ξεφλουδίζουμε έτσι τα πορτοκάλια μας και κόβουμε τις φλούδες τους σε στενόμακρα μπαστουνάκια. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά να γίνει μέτρια. Τότε ρίχνουμε και τα μπαστουνάκια του πορτοκαλιού και τα βράζουμε για ένα τέταρτο της ώρας. Στη συνέχεια στραγγίζουμε και ξεπλένουμε. Ξεπλένουμε καλά και το κατσαρολάκι και βάζουμε εκεί δύο κούπες νερό να βράσει. Προσθέτουμε τη μία κούπα ζάχαρη και όταν διαλυθεί εντελώς ρίχνουμε και τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία να γίνει μέτρια και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν μαλακά τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού (τρία τέταρτα με μία ώρα θα χρειαστεί). Στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά και τα βουτάμε μέσα στην άλλη κούπα της ζάχαρης να ζαχαρωθούν από όλες τις πλευρές. Αφήνουμε τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού σε σχάρα σε ξηρό μέρος για μία δύο μέρες να σκληρύνουν εξωτερικά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε ένα ένα τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού μέσα στη σοκολάτα αφήνοντάς τα μετά να σταθεροποιηθούν πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού με σοκολάτα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε! Μπορούμε επίσης να τα χρησιμοποιήσουμε σαν γαρνιτούρα για γλυκά, μπισκότα, κέικ, κ.ο.κ
Ιδέα: Αν θέλουμε να απολαύσουμε αυτό το ελαφρύ γλυκό τις ημέρες της νηστείας, χρησιμοποιούμε σοκολάτα χωρίς γάλα (όπως υγείας κτλ).