Υλικά:
3 φλιτζάνες αλεύρι
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλιές ζάχαρη
1 βανίλια
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζω αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, βανίλια και νερό χλιαρό. Ζυμώνω και αφήνω 1 ώρα σκεπασμένο σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν φουσκώσει πλάθω κουλουράκια αλλά επειδή η ζύμη κολλάει βουτώ τα χέρια σε αλεύρι κάθε φορά. Τηγανίζω σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο, στραγγίζω σε χαρτί κουζίνας και βουτώ το κάθε κουλουράκι σε μπολ
γεμάτο με κρυσταλλική ζάχαρη. Καλή επιτυχία.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.