Τυρί
1 κούπα γάλα
1 κομμάτι μαγιά μπύρας μεγέθους ενός καρυδιού ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά
2 φλιτζάνια του καφέ ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 μεγάλο πακέτο βιτάμ (250γρ.)
1 αυγό
Αλεύρι, όσο σηκώσει για μαλακή ζύμη
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βιτάμ. Χωρίζουμε τη ζύμη σε οκτώ ίσες μπαλίτσες. Πλάθουμε στρογγυλά πιτάκια στο μέγεθος μεγάλου πιάτου του τσαγιού. Τα χωρίζουμε σε οκτώ σταυρωτά κομμάτια (σαν πίτσα). Χτυπούμε μισό αυγό με τυρί ώστε να γίνει σφιχτή γέμιση. Γεμίζουμε τη φαρδιά πλευρά των κομματιών με τυρί και τυλίγουμε σε σαλιγκαράκια (ρολό). Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί του φούρνου, αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια και με το υπόλοιπο μισό αυγό αλείφουμε τα τυροπιτάκια. Κόβουμε το βιτάμ σε κομματάκια και το τοποθετούμε δίπλα στα μπουρεκάκια. Τέλος, τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς έως ότου ροδίσουν.
Καλή Όρεξη!!!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ανθούσα Νανέλη, και την ευχαριστούμε πολύ.