1 κούπα χυμό φρεσκοστημμένο πορτοκάλι
Το ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.γ. σόδα φαγητού
1 φάκελο μπέικιν
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1+ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λοιπόν, σημειώνω πρώτα πως όλα τα μετράμε με μια κούπα του καφέ…
Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο… Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι τα υγρά να πάρουν όλο το αλεύρι… Θέλουμε μια σχεδόν σφιχτή ζύμη για αυτό γράφω 1+ κιλό αλεύρι. Κόβουμε ζυμαράκια 30γρ., πλάθουμε μπαστούνια και στρίβουμε πλεξουδάκια. Στο ταψί λαδόκολλα και τα στήνουμε με απόσταση γιατί φουσκώνουν…
Εγώ τα πέρασα με αυγό. Μπορείτε όμως να τα αφήσετε και χωρίς αυγό γιατί εξ ολοκλήρου η συνταγή είναι νηστίσιμη.
Ψήνουμε πάνω κάτω αέρα στους 170° μέχρι να ροδίσουν…
Είναι τέλεια σε γεύση και πανεύκολα στο να γίνουν. Σαν ποσότητα μου βγήκαν τρεις λαμαρίνες… Δοκιμάστε τη συνταγή και συνόδεψε τον καφέ σας με αυτά τα νόστιμα πλεξουδάκια… 100% επιτυχία! Καλό απόγευμα σε όλη την παρέα…
Λιλίκα
Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.