Υλικά:
1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
7 κουταλιές σόγια σως
4 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές αλεύρι
1 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να ροδίσει. Κατόπιν προσθέτουμε το ξύδι, τη σόγια σως και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε λίγο αλάτι, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει. Είναι ιδανική για θαλασσινά κεφτεδάκια, π.χ. τα κεφτεδάκια από καλαμάρι!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.