1 κιλό φρέσκο ξιφία
5 πικάντικες πιπεριές
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
2 πιπεριές κέρατο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 ώριμες ντομάτες
Παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Ρίγανη
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, το χοντροκομμένο κρεμμύδι, το σκορδάκι κομμένο και τις πιπεριές μας ροδέλες. Μόλις χρυσίσουν, σε πέντε λεπτά περίπου, βάζουμε επάνω τις φετούλες του ξιφία και τις ντοματούλες μας κομμένες σαν κονκασέ. Σκεπάζουμε το τηγάνι μας για δέκα λεπτά. Εν συνεχεία τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και σε πέντε με επτά λεπτά είναι έτοιμο. Ρίχνουμε τότε το αλατάκι, την ρίγανη και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!