1 κιλό αλεύρι
100ml γάλα
1 αυγό
1/2 κρασοπότηρο τσικουδιά
Λάδι για το τηγάνισμα
Σουσάμι και κανέλα για το γαρνίρισμα
Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το γάλα, το αυγό, την τσικουδιά και λίγο νερό μέχρι να πάρουμε μια ζύμη σφιχτή. Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 1 1/2 – 2 ώρες. Στη συνέχεια με έναν πλάστη ανοίγουμε ένα πολύ λεπτό φύλλο. Κόβουμε σε λωρίδες πάχους δύο δακτύλων περίπου και διπλώνουμε την λωρίδα μας σε όποιο σχέδιο μας αρέσει. Τηγανίζουμε τα ξεροτήγανα σε άφθονο (τόσο ώστε να πλέουν μέσα του) ιδιαίτερα καυτό λάδι, μέχρι να χρυσίσουν (προσοχή δεν πρέπει να ροδοκοκκινίσουν). Τα αραδιάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια βουτάμε τα ξεροτήγανα στο σιρόπι που φτιάξαμε (κάντε κλικ εδώ για να δείτε την συνταγή για σιρόπι φτηνό) για 1-2 λεπτά και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και την κανέλα.