Για να δούμε αν τα αυγά μας είναι φρέσκα χωρίς να τα σπάσουμε, τα βουτάμε σε νερό. Αν βυθιστούν τότε είναι φρέσκα. Αν επιπλέουν, χωρίς να τα σπάσουμε, τα πετάμε αμέσως. Για να δούμε αν τα αυγά που μας πούλησαν ήταν όντως της ώρας, όταν τα σπάσουμε κοιτάζουμε τον θύλακα αέρα που υπάρχει στη μέσα πλευρά από το τσόφλι. Όσο μεγαλύτερος τόσο πιο μπαγιάτικα είναι. Αν θέλουμε να ξεχωρίσουμε τα βρασμένα από τα ωμά, τότε απλά τα βάζουμε να στριφογυρίσουν (σαν σβούρες). Τα άβραστα κάνουν 2-3 γύρους ενώ τα βρασμένα γυρνάνε πολλές φορές. Όσο πιο βρασμένα είναι τόσο περισσότερο γυρνάνε ενώ αν είναι μελάτα λιγότερο. Το χρώμα του κρόκου δεν είναι πλέον σημάδι σπιτικού αυγού μιας και επιτρέπονται οι χρωστικές στην τροφή του κοτόπουλου.
Ξεχωρίζω τα αυγά
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.