1 δόση για χωριάτικο φύλλο
1 κιλό σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο
1 κιλό φύλλα από παντζάρια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι καυκαλήθρες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
2 αυγά
Τυρί φέτα
Λίγο σιμιγδάλι ψιλό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Ζεματάμε τα φύλλα από παντζάρι και το σπανάκι και στραγγίζουμε καλά. Πιέζουμε τα χόρτα με τις παλάμες μας να αφήσουν κι άλλο νερό. Στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε μαζί με τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και ανοίγουμε τα χωριάτικα φύλλα (αν δεν χρησιμοποιήσουμε έτοιμα). Τρίβουμε την φέτα, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπωλάκι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε αυγά και τη φέτα μέσα στο μείγμα για την χορτόπιτα. Ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Πασπαλίζουμε λίγο σιμιγδάλι πάνω στο τελευταίο φύλλο και στη συνέχεια στρώνουμε ισόπαχα τη γέμιση της χορτόπιτας. Σκεπάζουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας πάντα ενδιάμεσα, και πολύ καλά το πάνω πάνω φύλλο. Κόβουμε την χορτόπιτα σε κομμάτια και την ψήνουμε για μία περίπου ώρα στους 175 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε μια υπέροχη και ξεχωριστή χορτόπιτα!
Ιδέα: Αγοράζω τα παντζάρια με τα γουλιά τους τα οποία και βράζω μαζί με τα φύλλα και το σπανάκι και στη συνέχεια τα φτιάχνω παντζαροσαλάτα όπως εδώ: Παντζαροσαλάτα της Μπέσσυ!