Υλικά:
1 κιλό βύσσινα
4 φλυτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ξεκουκουτσιάζουμε τα βύσσινα προσέχοντας να μαζέψουμε και το ζουμάκι που τρέχει. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, 1 φλυτζάνι νερό και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Κατόπιν προσθέτουμε τα βύσσινα και το ζουμάκι τους που έχουμε μαζέψει. Βράζουμε με ανοικτή κατσαρόλα μέχρι να δέσει το γλυκό μας. Όπως πάντα, φυλάμε το γλυκό κουταλιού μας σε γυάλινα βάζα.
Τη συνταγή μας έστειλε η Στέλλα Ροζάκη την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε την ιστοσελίδα της, «Στέλλα», κάνοντας κλικ εδώ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.