Όλα μας τα υλικά είναι αποξηραμένα
3-4 κουταλιές δεντρολίβανο
1 κουταλιά μαραθόσπορο
2 κουταλιές θρούμπι
2 κουταλιές θυμάρι
2 κουταλιές βασιλικό
2 κουταλιές μαντζουράνα
2 κουταλιές βρώσιμα άνθη λεβάντας
2 κουταλιές μαϊντανό
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά εστραγκόν
1 κουταλιά τριμμένη ξερή δάφνη
Αλέθουμε το δεντρολίβανο και τον μαραθόσπορο σε ένα μύλο μπαχαρικών ή στο μούλτι. Σε ένα μπωλ λεπτοτρίβουμε και ανακατεύουμε το θρούμπι, το θυμάρι, τον βασιλικό, τη μαντζουράνα, τη λεβάντα, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το εστραγκόν και τη δάφνη με το μείγμα του δεντρολίβανου με τον μάραθο. Φυλάσσουμε το μείγμα με τα βότανα της εξοχής σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε άρωμα και γεύση σε σαλάτες, κρεατικά, ψάρι, κοτόπουλο ή ακόμη και σάντουιτς.