500γρ. πατάτες
4 καρότα
1 μικρή ρέβα
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
2 βολβούς παντζαριού
Ελαιόλαδο
Καπνιστό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς. Ξεφλουδίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Τις πατάτες σε μεγαλούτσικα κομμάτια, τα καρότα στα δύο ή στα τρία οριζόντια, τα κρεμμύδια στα τέσσερα και μετά χαραγμένα σε φετούλες (χωρίς να ξεχωρίζουν μέχρι κάτω), τα παντζάρια το ίδιο, και την ρέβα σε χοντρούτσικα μπαστούνια. Πασπαλίζουμε τα λαχανικά μας με ελαιόλαδο, καπνιστό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατώνουμε ελαφρά (για να μην ξεχωρίσουν οι φετούλες). Τα αραδιάζουμε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος με σπάτουλα αναποδογυρίζουμε μία φορά τα λαχανικά μας. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό και το απολαμβάνουμε σαν συνοδευτικό ή σαν ελαφρύ και υγιεινό γεύμα.