Υλικά:
24 αποξηραμένα βερίκοκα
24 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
12 φέτες μπέικον
2 κουταλιές μέλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Κόβουμε τις φέτες μπέικον στα δύο κατά μήκος. Σε κάθε βερύκοκο βάζουμε ένα φύλλο φασκόμηλου και γύρω τους τυλίγουμε μια φετούλα μπέικον. Τα τοποθετούμε στο ταψί με την ένωση του μπέικον προς τα κάτω. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να τσιτσιρίσει το μπέικον. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι και με ένα πινέλο το απλώνουμε πάνω στα μεζεδάκια μας μόλις βγουν από τον φούρνο. Σερβίρουμε με διακοσμητικές οδοντογλυφίδες και απολαμβάνουμε!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.