1 πακέτο κιμάς σόγιας
2 κύβους λαχανικών (bio)
8 ζουμερές τομάτες η 12 πομοντόρια
Λάδι αρωματισμένο
Σκόρδο
Κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Γαρύφαλο
Κανέλα
Φλούδα πορτοκαλιού
Λίγο κουρκουμά
Κόκκινο κρασί
1 πακέτο μακαρόνια
Βράζουμε 350γρ. νερό με τον ζωμό λαχανικών και μουλιάζουμε τον κιμά μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τον κιμά σόγιας. Αφού καθαρίσουμε τις τομάτες τις πολτοποιούμε και τις ρίχνουμε σε 2 δόσεις. Προσθέτουμε το πιπέρι, τον κουρκουμά, το γαρύφαλο, την κανέλα και την φλούδα από ένα πορτοκαλί. Βράζουμε μέχρι να φτάσουμε την επιθυμητή υφή. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Βράζουμε σε ψηλή κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι. Ρίχνουμε τα μακαρόνια. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τους βάζουμε ώμο λάδι χωρίς να το τσιγαρίζουμε. Ανακατεύουμε με την σάλτσα και σερβίρουμε με το τυρί που επιθυμούμε, εγώ προτιμώ πεκορίνο Ιταλίας.
Καλή επιτυχία! Περιμένω εντυπώσεις!
Με αγάπη,
Άντα
Τη συνταγή αυτή μοιράστηκε η Άντα Λιβιτσάνου με τους φίλους της στο Facebook. Δείτε την σελίδα της, Ada’s little book!
Πέρα από τη συνταγή η Άντα σημειώνει και τα εξής:
Καλημέρα αγαπημένοι μου! Τι κάνετε; Θέλω να σας ζητήσω συγνώμη που έχω καιρό να μοιραστώ συνταγή 🙂
Είμαι εδώ όμως τώρα και θα σας δώσω μια καταπληκτική συνταγή με κιμά σόγιας που για κάποιο λόγο δυσκολεύεται πολύς κόσμος να φτιάξει.
Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω την σπουδαιότητα της πρώτης ύλης που θα προμηθευτείτε. Όπως γνωρίζετε η σόγια βρίσκεται σε μεγάλο ποσοστό μέσα σε πολλές τροφές επεξεργασμένων προϊόντων που καταναλώνουμε -Δυστυχώς- μέχρι και σε σκυλοτροφές! Για αυτό τον λόγο είναι και μεταλλαγμένο είδος και η μεγάλη κατανάλωση του λένε ότι δεν κάνει καλό. Για αυτούς τους λόγους και πολλούς άλλους που δεν θα αναλύσω -αν έχετε όρεξη υπάρχουν πολλά άρθρα online- προμηθεύομαι την σόγια ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από κατάστημα με βιολογικά είδη. Είναι πολύ φθηνό προϊόν όποτε μην το σκεφτείτε καν.