3 1/2 κιλά αλεύρι
2 1/2 κούπες βιτάμ και 60γρ. φρέσκο βούτυρο ή 500γρ. φρέσκο βούτυρο
6 αυγά
1 κιλό ζάχαρη
1 φακελάκι μαχλέπι αλεσμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
1 φακελάκι κακουλέ αλεσμένο
Χυμό 1 πορτοκαλιού
1/2 κιλό γάλα φρέσκο
9 φακελάκια ξηρή μαγιά ή 60γρ. φρέσκια
1 κρόκο αυγού
Τριμμένο αμύγδαλο (προαιρετικά)
Πιάνουμε τη μαγιά με λίγο αλεύρι και λίγο χλιαρό νερό. Ρίχνουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά (χλιαρά) και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια αφράτη, όχι πολύ σφιχτή, ζύμη. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και αφήνουμε την ζύμη μας να ανέβει. Αλείφουμε κατόπιν με τον κρόκο αυγού (αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με τριμμένο αμύγδαλο) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι η βασιλόπιτα μας να πάρει ένα λαχταριστό ρόδινο χρώμα.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!