3 φλυτζάνια τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει (με σύρμα στο χέρι ή στο μίξερ). Προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη. Όταν είναι αφράτο ρίχνουμε τα 2 αυγά χτυπημένα. Στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια. Αφού ανακατέψουμε το αλεύρι με το μπέικιν το προσθέτουμε στο μίγμα μας εναλλάξ με το γάλα, δηλαδή λίγο γάλα-λίγο αλεύρι, λίγο γάλα-λίγο αλεύρι κ.ο.κ. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας. Ψήνουμε την βασιλόπιτα μας για 45-50 περίπου λεπτά στους 170-180 βαθμούς. Όταν τη βγάλουμε από τον φούρνο, τη ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα και αφού κρυώσει την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!!!
Την συνταγή αυτή καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε τα blog του Ορφέα: «ΤΟΥΙΤΥ» και Ααα!!! να μία Τρελή κι αδέσποτη !!!!