3 αβγά μεσαίου μεγέθους
300γρ. ζάχαρη
125γρ. λιωμένο βούτυρο
30ml ελαιόλαδο
1 λοβό βανίλια
Χυμός από 1 πορτοκάλι
250γρ. αλεύρι
20γρ. μπέικινγκ πάουντερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ελάχιστο γαρύφαλλο
Κανέλα σε σκόνη
Υλικά για το γλάσο:
100γρ. ζάχαρη άχνη
20ml ασπράδι αβγού
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη ως να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα ανακατεύοντας με πλαστική κουτάλα και τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ, το ξύσμα, την κανέλα και το γαρίφαλο ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα του κέικ και ψήνουμε στο φούρνο για λιγότερο από 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με το γλάσο που ετοιμάζουμε ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη.
Η συνταγή αυτή περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Ο Βασίλης και ο Άι Βασίλης», της Ελένης Λιντζαροπούλου!