Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
250γρ. βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη μαύρη
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
150γρ. καρύδια τριμμένα
1 1/2 κούπες γάλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. μαστίχα τριμμένη
1 κ.γ. μαχλέπι
2 βανίλιες
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Σε μια λεκάνη βάζουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, το γάλα, τα μυρωδικά και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Κατόπιν προσθέτουμε και να καρύδια μας ανακατεύοντας καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο ταψάκι μας βάζουμε μια λαδόκολλα και εκεί ρίχνουμε το μίγμα της βασιλόπιτάς μας, χωρίς να ξεχάσουμε να βάλουμε το φλουρί μας. Σταυρώνουμε το ταψί μας, το βάζουμε στο φούρνο, κατεβάζουμε στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!