1 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως (Ανθός)
600γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3 1/2 – 4 κούπες ζάχαρη
1 1/4 κούπας ελαιόλαδο
8 αυγά
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 1/2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
1 φλουρί
Υλικά διακόσμησης της αρεσκείας μας (άχνη ζάχαρη, ασπρισμένα αμύγδαλα, ξύλα κανέλας, κτλ.)
Κοσκινίζουμε το αλεύρι ολικής. Εάν στο κόσκινό μας μείνουν κάποια λίγο πιο χονδροί σβόλοι αλευριού δεν μας πειράζει, συνεχίζουμε το κοσκίνισμα και στο τέλος προσθέτουμε στο κοσκινισμένο και τους σβόλους που έμειναν μέσα στο κόσκινό μας. Μαζί με το αλεύρι αναμειγνύουμε και το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξύσμα των πορτοκαλιών, το γιαούρτι και τέλος ένα ένα τα αυγά. Μόλις αφρατέψει το μείγμα μας σταματάμε το μίξερ και με ένα γερό κουτάλι ανακατεύουμε απαλά ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι μας. Θα είναι ένα αρκετά σφιχτό μείγμα. Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα ίσα ίσα να ενσωματωθεί το αλεύρι.
Στρώνουμε πάνω σε αντικολλητικό ταψί (η συγκεκριμένη δόση θα σας γεμίσει καλά ένα 40άρι ταψί) ένα αντικολλητικό χαρτί κομμένο στρογγυλό (χρησιμοποιούμε σαν πατρόν το ταψί και το κόβουμε ακριβώς στα μέτρα του) και πάνω του αδειάζουμε και στρώνουμε προσεκτικά το μείγμα της βασιλόπιτας. Ψήνουμε σε ΜΗ προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου. Δοκιμάζουμε αν βγαίνει στεγνό ένα ξύλινο καλαμάκι και αφήνουμε την βασιλόπιτά μας να κρυώσει. Αφαιρούμε το ταψί βάζουμε τυλιγμένο σε wrap ή αλουμινόχαρτο ένα “φλουρί” από την κάτω πλευρά της και διακοσμούμε την πάνω όψη της με ασπρισμένα αμύγδαλα, άχνη ζάχαρη ή όπως αλλιώς θέλουμε.