1 κιλό αλεύρι
3 βιτάμ
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
6 αυγά
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
2 πορτοκάλια
3 βανίλιες
1/2 κουταλάκι τριμμένη μαστίχα
1/3 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1/3 κουταλάκι μαχλέπι σκόνη
150 γρ. γάλα
200 γρ. αμύγδαλα
Βγάζουμε το βιτάμ από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει λίγο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα των δύο πορτοκαλιών, τις βανίλιες, το μοσχοκάρυδο και το μαχλέπι μέχρι να πάρουμε ένα άσπρο και αφράτο μίγμα. Κατόπιν ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα και το κονιάκ. Χτυπάμε και πάλι μέχρι να αφρατέψει. Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν και το αμύγδαλο (ασπρισμένο, καβουρδισμένο και μέτρια κομμένο) και ανακατεύουμε με το χέρι. Σε βαθύ βουτυρωμένο ταψί ή αντικολλητική φόρμα ρίχνουμε το μείγμα. Αν θέλουμε για διακόσμηση βάζουμε αμύγδαλα φιλέ και αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήνουμε την βασιλόπιτά μας για 45 με 50 λεπτά. Αν θέλουμε να την διακοσμήσουμε αλλιώς πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κακάο.
Καλή πρωτοχρονιά και καλή όρεξη.