Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
1 ρακοπότηρο ρακή
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα υλικά μας και τα αναμειγνύουμε προσθέτοντας σταδιακά χλιάρο νερό τόσο ώστε να πάρουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για μια δυό ώρες. Στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη και με κουπ πατ ή με ένα ποτήρι κόβουμε κομμάτια του φύλλου. Στη συνέχεια ξαναζυμώνουμε καλά το φύλλο που μας έμεινε και το ανοίγουμε εκ νέου σε καινούργιο φύλλο και ξανακόβουμε. Γεμίζουμε τα σκαλτσούνια μας με γεύσεις της προτίμησής μας και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.